kirándulás - környezettudatosság - életmód

Forest & Fruit

Forest & Fruit

Forest & Fruit Naptár 2019

Fától az erdőt

2019. január 05. - ForestandFruit

A tavalyi évhez hasonlóan idén is készítettünk naptárat, az idei a Fától az erdőt  nevet kapta. A Forest & Fruit Naptár 2019-ben a főváros és a Budai-hegység néhány jellegzetes facsoportosulását  és egy-egy szokatlan időjárási jelenségét mutatjunk be nektek.

A városi zöld növényzet szinte észrevétlen, a jelenléte nem, csak a hiánya tűnik fel. A fákat gyakran már csak akkor tudjuk értékelni, ha a helyükön egy tönk maradt. A zöld növények, köztük a fák elő tudnak állítani valamit, ami  minden élőlény számára nagyon fontos: oxigént. Jelentőségükhöz képest nem óvjuk a fákat és nem figyelünk elég jól az erdőre - vagy csak kevesen tesszük ezt.

20190103_200023_1.jpg

A kiválogatott képek között van néhány, ami az egyre gyakoribb rendhagyó időjárási viszonyokat is megmutatja. Lehetett miből válogatni, és volt fotó, amit csak a rossz minőség miatt hagytunk ki. A természet most már megmutatja: az emberi beavatkozás hatása visszafordíthatatlan. 

A képek 12 különböző helyszínen készültek, egy-egy területhez tartozó érdekességről tematikus bejegyzésben számolunk be az év során, terveink szerint negyedéves gyakorisággal. 

A naptárat IDE kattintva tudjátok letölteni, a fotókat pedig ebben az albumban lapozhatjátok át.

A naptár változtatás nélkül, forrásmegjelöléssel szabadon másolható, nyomtatható, terjeszthető.  

 Szeretnél hozzászólni? ITT megteheted.

A bejegyzés trackback címe:

https://forestandfruit.blog.hu/api/trackback/id/tr2314538804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása