kirándulás - környezettudatosság - életmód

Forest & Fruit

Forest & Fruit

A klímaváltozás nem játék

2019. december 30. - ForestandFruit

Naptárat készíteni jó, képes naptárat készíteni még jobb. 2018-ban a Budai-hegység 2019-ben pedig a globális klímaváltozás, az erdők mértéktelen kihasználása volt a téma. Utóbbi készítésekor még nem sejtettem, hogy mennyire aktuális lesz a mondanivalója.

A Forest&Fruit Naptár 2019 fotóival szerettem volna bemutatni, az éghajlatváltozásnak köszönhetően  környezetünk is drasztikusan változik. A naptár a Fától az erdőt alcímet kapta, nem véletlenül. Statisztikailag kimutatható az utóbbi években egyre feljebb kúszik az évi középhőmérséklet és egyre szélsőségesebb időjárási események történnek. Egyszerűen botorság lenne azt hinni, hogy a Föld felszínének gyakorlatilag korlátlan átalakítása, a fával borított területek csökkentése, a fosszilis energiaforrások évszázados használata nincs hatással a bioszférára és most nem csak a biodiverzitás látványos csökkenéséről van szó. 

Viszont egy kép többet mond ezer szónál, ezért aktivitásra hívlak, kedves olvasó. A naptár képeiből egy feladványt állítottam össze. Találd ki, melyik fotó melyik hónapban készült és rendezd a képeket a megfelelő helyre. A játék kattintásra új ablakban nyílik meg és a kép jobb alsó sarkában lévő pipára kattintva tudod magad ellenőrizni. Kommentben, írd meg, mennyire volt nehéz a feladvány.

A globális felmelegedésről pedig  ITT egy hosszú és alapos összefoglaló. 

A Forest&Fruit Naptár 2020 hamarosan elérhető lesz.

Szeretnél hozzászólni? ITT megteheted.

A bejegyzés trackback címe:

https://forestandfruit.blog.hu/api/trackback/id/tr5615374458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása